Мінекономіки розробило проект наказу яким буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua. 

Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020,  а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабміну №1008 від  від 5 серпня 2020 року. 

Проект визначає вимоги до гігієни під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до: 

• виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

• транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

• поводження з харчовими відходами;

• персоналу, якій працює на харчоблоці;

• постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці. 

Прийняття проекту наказу стане основою для безпечного харчування школярів і дозволить:

– змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;

– знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.

Agrorpom.icu NEWS

Рубрики: Agroprom.icu NEWS

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заказать звонок
+
Жду звонка!