Консервний цех Цуманського лісгоспу, що на Волині, експортує свою продукцію в Канаду, США та Німеччину. За словами директорки, сьогодні вони ведуть переговори щодо постачання грибів. Про це повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Консервний цех ДП «Цуманське лісове господарство» експортує широкий асортимент продукції – від березового соку до овочевої та фруктової серії. 12 видів продукції, яку тут виготовляють, має знак Кашрут і дуже успішно реалізовується в Ізраїлі.

Цуманські березові соки вже давно стали символом здорового харчування у Сполучених Штатах. І що найприємніше: полюбляють продукцію консервного цеху на Волині – нещодавно відкритий іще один магазин «Лісовичок» одразу став рентабельним і стрімко нарощує базу постійних клієнтів. Співпраця налагоджена і з мережами супермаркетів.

«Консервна продукція волинського лісу – то вже наша гарна традиція. Свого часу цех зберегли, сьогодні я сміливо можу говорити про те, що він є суттєвою статтею доходів підприємства загалом», – розповідає директор ДП «Цуманське ЛГ» Юрій Ребар.

Керівник не приховує: утримувати в належному стані все непросто, це вимагає затрат часу, матеріальних вкладень. Але є й віддача. Лише за цей сезон прибуток від реалізації продукції – понад 5 млн грн. Рентабельність – у межах 10%. Тим більше, потужності постійно нарощуються, з’являються нові контракти. Останній суттєвий – з ізраїльською фірмою. Ще одна партія продукції готується на Німеччину.

«Все це однозначно непросто. Хто знає, що таке вийти на ринки того ж Ізраїлю із харчовою продукцією, добре мене зрозуміє. Але нам це вдається, що стає непоганим стимулом», – додає директор.

Юрій Сергійович не приховує: основна заслуга в тому, що цех працює успішно, – начальниці Зінаїди Рябчун. Її досвід, знання, терпіння в роботі з кожним з клієнтом – запорука нових контрактів. Зінаїда Богданівна також є розробником нових рецептур. Вона ж їх постійно і вдосконалює – відповідно до побажань замовника.

Сама ж Зінаїда Рябчун розповідає, що співпрацю з Ізраїлем розпочали кілька років тому з одного виду продукції – малини.

«Спочатку ми дали на пробу 10 палетів варення, їм сподобалося. А з часом замовлення були все більші й більші. Так, із 8 видів продукції зараз ми на ізраїльську фірму постачаємо 13», – зазначила начальниця консервного цеху Зінаїда Рябчун.

За її словами, у цеху виробляють різні види березового соку. Тут ви знайдете сік з цукром, купажований сік, а саме з екстрактом шипшини, липи, сухофруктів.

Велику увагу приділяють виготовленню натурального березового соку без додавання цукру та лимонної кислоти, тільки з проходженням відповідної теплової обробки.

«Потрібно, аби продукція була безпечна: для цього необхідно підібрати відповідну форму стерилізації, мають бути витримані всі умови, вимоги. Тоді продукція може бути натуральною і не міститиме ніяких консервантів», – зауважила начальниця.

Серед фруктових консервів, які виготовляють у цеху, – варення та ягода подрібнена.

«99% продукції, яку ми експортуємо, має знак якості Кашрут. Кожен, хто знає, що це означає, розуміє, що такий продукт є ідеальним до споживання, без жодних добавок, виготовляється без застосування різних хімічних елементів.

Нещодавно ми проходили інспекцію. До нас спеціально приїжджали з Ізраїлю. В результаті на 12 видів продукції ми отримали знак Кашрут.

На сьогоднішній день 50% продукції ми вже реалізували, залишилися такі види, як журавлина, брусниця та асорті. Вже готові нові партії на поставки», – зазначає Зінаїда Рябчун.

Agrorpom.icu NEWS

Заказать звонок
+
Жду звонка!