Сезон збору та заготівлі паприки розпочався у с. Велика Добронь Закарпатської області. Вирощування цього овочу дуже розповсюджене в регіоні. Про це повідомляє Uzh Inform, пише agronews.ua  

Як зазначається, саджати паприку в селі Велика Добронь починають у кінці травня, а збирають урожай у вересні. Його нанизують на спеціальну нитку по 150 перців на кожну і кладуть просушувати на сонце. Важливо, аби на такій нитці не було жодного поганого перцю.

Паприку почали вирощувати давно, але гіркий сорт. У 70-х роках з Угорщини, коли ще кордони були закриті, якийсь дипломат таємно привіз насіння у подарунок. З тих пір солодкий сорт паприки розповсюдився на Закарпатті.

Наразі солодкий перець у селищі вирощують майже у кожному домі.

«Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах», — додають місцеві жителі.

Фермери, які вирощують паприку на 15 сотках, планують заготовити 250 кг вже меленої приправи.

Однак через пандемію коронавірусу продати паприку стало складніше, і вона значно впала в ціні. Якщо раніше її продавали по 150 грн/кг, то тепер готові віддавати за 70 грн/кг.

Agrorpom.icu NEWS

Рубрики: Agroprom.icu NEWS

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заказать звонок
+
Жду звонка!